Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Норис смаза конкуренцията в Сингапур и е по петите на Верстапен

22 септември 2024, 17:48 часа • 457 прочитания

Пилотът на Макларън Ландо Норис продължава с отличното си представяне от началото на сезона във Формула 1, след като триумфира в Гран При на Сингапур. По този начин младият британец скъси разликата в точките с трикратния световен шампион Макс Верстапен и вече е по петите на нидерландеца.

Ландо Норис направи поредно страхотно състезание

Ландо Норис стартира от първа позиция и успя да удържи преднината си до самия край на надпреварата в Сингапур. В крайна сметка той завърши на повече от 20 секунди пред втория – Макс Верстапен с Ред Бул. Трети се нареди съотборникът на Норис – Оскар Пиастри.

Топ 10 допълниха Джордж Ръсел с Мерцедес, Шарл Льоклер с Ферари, Люис Хамилтън с Мерцедес, Карлос Сайнц с Ферари, Фернандо Алонсо с Астън Мартин, Нико Хюлкенберг с Хаас и Серхио Перес с Ред Бул.

Норис е само на 52 точки от Верстапен

След победата си в Гран При на Сингапур Ландо Норис събра общо 279 точки и вече е на само 52 зад Макс Верстапен. На третата позиция е пилотът на Ферари Шарл Льоклер с 245 пункта. До края на сезона в най-комерсиалната автомобилна надпревара в света остават шест кръга. Кампанията приключва след уикенда 6-8 декември, когато е състезанието за Гран При на Абу Даби.

Наскоро Ландо Норис заяви, че е глупаво да мисли за титлата във Формула 1.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес