Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никола Цолов си постави амбициозна цел за следващия сезон във Формула 3

07 септември 2024, 10:37 часа • 690 прочитания

Българският пилот Никола Цолов си постави амбициозна цел за следващия сезон във Формула 3. Той даде интервю за колегите от „24 часа“, в което обяви, че ще се постарае да влезе в Топ 3 на крайното класиране. Както е известно, родният състезател изпраща много силен сезон като записа три победи и завърши на 11-то място в подреждането.

Никола Цолов също така сподели, че все още не се чувства готов да кара във Формула 2. Причината е, че му липсва опит. Друг проблем е бюджетът. Българинът обаче е категоричен, че иска да планира нещата си така, че да използва всяка година пълноценно за своето развитие.

„Пълният ни фокус е във Формула 3“

Никола Цолов

„В момента пълният ни фокус е във Формула 3 - трети сезон. Както казах, още съм млад и имам шанс да вляза в сезона с много повече опит, с нова кола, която е нова за всички. Мога да се справя добре догодина, което ще отвори много врати за кариерата ми в бъдеще. Целта за третия ми сезон е да съм в „Топ 3“.

„Нямаме бюджет за Формула 2. Но това не е най-големият проблем в момента. Не мисля, че съм подготвен за Формула 2. От гледна точка, че нямам достатъчно опит. Трябва да се знае много по-рано от сезона, когато искаш да караш Формула 2, за да можеш да правиш много тестове, за да се подготвяш и за там. Така че мислим да не бързаме толкова много и да планираме нещата добре, за да може всяка година да е стопроцентова, да е пълноценно използвана“, каза Никола Цолов.

ОЩЕ: Три победи, една мечта и ново начало за Никола Цолов в края на сезон 2024 във Формула 3.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес