Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерти: Шумахер може и да не се събуди

16 януари 2014, 10:46 часа • 30023 прочитания

Много тежки прогнози дават специалисти относно състоянието на Михаел Шумахер. Вчера се появиха информации в медиите, че лекарите планират да върнат в съзнание седемкратния световен шампион от Формула 1. Мненията на експертите обаче са, че положението може въобще да не е розово и ако Шуми се събуди ще си е истинско чудо.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 бе поставен в изкуствена кома преди 18 дни заради тежък инцидент по време на каране на ски във френския курорт Мерибел. Тогава при падане легендата на Ферари удари главата си в скала.

На теория, фактът, че е в кома, означава, че кислородът в мозъка му е редуциран и това му позволява по-бързо възстановяне.

Последните информации обаче са, че състоянието на Шумахер е толкова тежко, че шансовете той никога повече да не се събуди са огромни. Още в сряда стана ясно, че засега лекарите нямат планове да го връщат в съзнание.

Обикновено пациенти в състоянието на Шумахер излизат от кома най-много след 14 дни. Дори и да се събуди има голяма вероятност най-успешният състезател във Формула 1 да има тежки поражения на мозъка, информира БТВ.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес