Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екатерина Дафовска: Няма как да искаме големи спортисти без централизирана държавна подкрепа

24 февруари 2018, 17:11 часа • 2234 прочитания

Няма как да искаме големи спортисти без централизирана държавна подкрепа за спорта от най-ниските нива.

Това каза президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска по повод българското участие в Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

„Не съм доволна от представянето. Имах малко по-големи очаквания. За съжаление нашите спортисти не успяха да покажат потенциала си. Имаха шансове, всеки един имаше своя ден и шанс, но на практика не ги реализираха“, коментира Дафовска.

Според нея за по-добро представяне на Олимпиадата на нашите спортисти не им е достигнала най-вече необходимата психологическа настройка.

„Най-важното нещо за една Олимпиада е това да успееш да се съхраниш и концентрираш, да използваш всеки един шанс, който ти се отдаде. Това много малко спортисти могат да го направя на големи състезания“, посочи Екатерина Дафовска.

По думите й, за да се развива българският спорт е необходима централизирана държавна подкрепа и промяна от най-ниското ниво – клубовете и работата с деца. „Няма как да искаме големи спортисти, без да сме положили от долу конкретна програма, която да работи 10-15 години и да изкара спортисти. При нас всичко е на самотек“, отбеляза още Дафовска.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес