Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два сребърни медала за България от Европейското първенство по борба

18 април 2023, 22:49 часа • 4140 прочитания

България спечели още две отличия от Европейското първенство по борба  в Загреб. След като по-рано Георги Вангелов взе бронза, Рамазан Рамазанов и Микяй Наим грабнаха сребърните медали от шампионата на Стария континент. 

Рамазанов имаше наглед най-трудната задача от всички, тъй като победите му на 70 кг над украинеца Игор Никифоров и поляка Патрик Оленчин го изпратиха на дуел срещу Хаджи Алиев от Азербайджан, който има три титли от световни първенства и вече четири от европейски. На финала българинът спечели първата точката, но след това съперникът му взе осем поредни. Борецът ни отговори с две точки в края и загуби с 3:10.

ОЩЕ: Пада забраната за руски и беларуски спортисти в борбата

В категория до 70 кг Рамазан Рамазанов бе убедителен, като прегази с технически туш 14:4 украинеца Игор Никифорюк. В...

Публикувахте от Bulgarian Wrestling Federation в Понеделник, 17 април 2023 г.

Наим започна турнира на 65 кг с изразителна победа с 10:3 срещу швейцареца Нино Лойтерт, след което надви грузинеца Едеми Болквадзе с 6:2 и румънеца Стефан Коман със 7:0. Финалът срещу Вазген Теванян започна с пасивност на арменеца, с което първата част бе ограничена до 1:0 в полза на българския национал. Теванян обаче влезе агресивно във втората част, а Наим не бе готов за това.

Противникът направи четири хватки за по две точки, а нашият състезател отговори с една в средата на серията. Арменецът продължи атаките и записа още четири точки, приключвайки мача с техническо превъзходство 9 секунди преди края. Така България завърши общо с 3 медала от първите финали на Европейското първенство в Загреб.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес