Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американец изскочи изневиделица, за да спечели златото на 400 метра в Париж

07 август 2024, 22:38 часа • 1708 прочитания

Американският спринтьор Куинси Хол спечели златото на 400 метра на Олимпийските игри в Париж! 26-годишният атлет дори не изглеждаше близо до победата до първите 300 метра, но накрая направи феноменален спринт, за да се пребори за победата с време 43.40 сек. в едно от най-силните бягания в историята на дисциплината.

Куинси Хол е олимпийски шампион на 400 метра в Париж

Първите четирима успяха да си подобрят личните резултати. Хол изоставаше на виража преди последната права, но успя да покаже "спринтът на годината", както го определи Ивет Лалова. В последните метри той задмина британецът Матю Хъдсън-Смит, който постави национален рекорд на страната си с 43.44.

Куинси Хол

Петима атлети слязоха под 44 секунди

На трето място финишира Музала Самуконга от Замбия с резултат 43.74, също национален рекорд за неговата родина. Четвърти остана Джерим Ричардс с 43.78 - национален рекорд на Тринидад и Тобаго. Петият в класирането - ветеранът Кирани Джеймс, също успя да слезе под 44 секунди.

По-рано пък зрителите на стадиона станаха свидетели на сензация в бягането на 200 метра при мъжете, след като действащият олимпийски шампион отпадна на полуфиналите.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес