Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 причини да започнете кросфит: Съвети за начинаещи

04 юни 2024, 07:15 часа • 4682 прочитания

Омръзнаха ли ви еднообразните тренировки във фитнес залата? Време е да промените рутината си и да опитате нещо ново. Кросфитът е спорт, който лесно може да се превърне във вашето ново любимо хоби, с което да надскочите възможностите си.

Защо да започнем с кросфит?

  1. Тренировките са кратки, но ефективни – тренировките са високоинтензивни и много по-ефективни от тези с по-нисък интензитет. Това означава, че прекарвате по-малко време във фитнес залата, а резултатите, които получавате, са същите.
  2. Ще изградите здравословни навици – Много от трениращите този спорт забелязват, че с времето започват да се хранят по-здравословно, спят по-добре и подобряват концентрацията си.
  3. Положителни действия върху мускулната издръжливост – Подобряват мускулната издръжливост, което позволява на мускулите ви да работят по-дълго време без да се уморяват.
  4. Разширявате зоната си на комфорт – Когато тренирате сами във фитнес залата, е вероятно да избирате упражнения, които ви харесват, и да избягвате всички останали. Кросфитът ще ви накара да излезете извън зоната си на комфорт и да опитате нови предизвикателства.
  5. Изгражда гъвкавост и мобилност – Кросфит не е само за висока интензивност. Тренировките включват упражнения за увеличаване на гъвкавостта и мобилността на тялото.

ОЩЕ: 8 полезни съвета за фитнес и хранене

тренировка

Съвети как да започнете кросфит тренировки

  1. Започнете с умерена и лека програма.
  2. Постепенно увеличавайте интензитета на тренировката.
  3. Отделете достатъчно време за възстановяване и почивка.
  4. Бъдете хидратирани.
  5. Следвайте здравословен режим на хранене.
  6. Загрейте и разтегнете се преди началото на тренировката.

Кросфит е спорт за хора, които търсят динамика и разнообразие, а високата му ефективност е потвърдена от множество проучвания.

ОЩЕ: 4-седмична програма за горене на калории с HIIT тренировки

Йоана Игнатова
Йоана Игнатова Отговорен редактор
Новините днес