Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредно село с проблеми с тока, било заради щъркели и сови

02 август 2018, 09:12 часа • 998 прочитания

Пореден случай, при който цяло село излиза на протест заради проблеми с тока. Става въпрос за ловешкото село Александрово. Такъв случай имаше в ботевградското село Врачеш.

Пред Нова телевизия един от протестиращите, който има мелница, казва, че през миналия месец е имало над 15 спирания на тока, а на ден има по 4-7 токови удара. Един път ми казаха, че по жиците имало 3 сови и 2 щъркела и затова имало прекъсване, оплака се друг жител, който твърди, че от ЧЕЗ казвали, че не бил подаден сигнал за този конкретен случай. От Нова телевизия обаче съобщиха, че "ЧЕЗ Разпределение" са ги уведомили, че са наясно с проблемите.

От ЧЕЗ твърдят, че лошото време и големи ята птици са причините, заради които има промеи. Дружеството работело от април насам по въпроса и щяло да монтира нова техника, с която да се следят прекъсванията и токовите удари. Ако има изгорели електроуреди, се подава жалба в срок от три дни, идват експерти и ако преценят, че има основание, изгорелият електроуред се възстановява.

Проблемът е в безхаберието – къде е кметът, да каже какво се случва, ядоса се една от протестиращите жени. Друга добави, че всичко това е много изнервящо.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес