Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ловеч традиционно дава шанс на занятчии да покажат майсторството си

23 февруари 2015, 11:30 часа • 8469 прочитания

Записването на занаятчии и търговци за участие в традиционното пролетно изложение на художествените занаяти в Ловеч – "Цветница" вече започна.

Изложението ще се проведе от 3-ти до 5-ти април. Настаняването на площад „Тодор Кирков“ става на 3-ти април във времето от 8.00ч. до 14:00 часа, информира кореспондентът на Actualno.com от града.

По традиция Община Ловеч кани на изложението майстори-занаятчии, иконописци и майстори на църковна утвар. През празничните дни се организира и продажба на цветя, керамични изделия, дърворезба, картини както и ръчно изработени сувенири от различни материали. Предвидени са и места за търговия със захарни изделия, както и места за изграждане на шатри за консумация – скара и бира. В шатрата на всеки занаятчия на видно място се поставя занаятчийско свидетелство.

За участие в изложението документи се подават от 25-ти февруари до 31-ви март в стая 101 в Община Ловеч, като се заплащат и определените такси – на касата в Центъра за услуги и информация на гражданите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес