Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откъс от "Тайната на вила Алба", от Луиз Дъглас

12 юни 2024, 12:06 часа • 777 прочитания

От 11 юни на книжния пазар излезе книгата на Луиз Дъглас "Тайната на Вила Алба", от издателство Хермес.  Вижте откъс от произведението.

Откъс

1

Още: Тайната на Вила Алба

Писмо на Мадалена Боргата до Ейприл Кобейн

10 юли 2003

Вила „Алба“

Трапани, Сицилия

Още: Откъс от "Похитеното момиче", Чарли Донли

Скъпа Ейприл,

Аз съм старата ти приятелка, Мадалена, пиша ти от Сицилия.

Имам огромна молба. Знам, че нямам право да искам каквото и да било от теб, но съм отчаяна и няма към кого другиго да се обърна.

Водещият на телевизионното предаване „Забравени случаи”, Мило Конти, разследва изчезването на английската ми мащеха, Айрин.

Още: Откъс от „Този шарен Пловдив", Георги Райчевски

Сигурна съм, че си спомняш нашите разговори за нея и спиритическия сеанс в общежитието ни в училище.

Айрин изчезна през май 1968 и оттогава няма и следа от нея, никой не е чувал нищо. Никой не знае дали е жива, или мъртва, макар да се опасяваме, че вероятно е второто. Навремето, когато тя изчезна, подозираха, че татко ѝ е направил нещо, но не откриха никакви доказателства, които да го уличат или оневинят. Не се намери труп и случаят потъна в забрава.

От известно време хората на Конти душат около татко и тази седмица водещият обяви, че баща ми ще бъде обект на следващото му журналистическо разследване.

Аз бях само на пет, когато Айрин се появи в живота ми, и на десет, когато го напусна. Ясно си спомням колко тежко се отрази изчезването ѝ на семейството ми. Познавам и обичам баща си, а и ти го познаваш достатъчно добре – нали, Ейприл? Знаеш, че не е способен да навреди никому, камо ли на човек, когото обича.

Още: "Похитеното момиче" - нова книга от Чарли Донли

Моля те, скъпа приятелко, ела в Сицилия и открий какво се е случило с Айрин Боргата, преди Конти да обвини баща ми. Ще бъде съден по телевизията и после няма да има връщане назад. Напрежението вече се отразява на татко. Той е в странно, мрачно настроение и се тревожа за него.

Чувствам се неловко да ти пиша след толкова много време, но често се сещам за теб и се чудя как си, дали си щастлива, какво правиш. Можеш ли да повярваш колко години минаха, откакто се видяхме последно?

Не ми беше лесно да те открия! След много търсене стигнах до една твоя приятелка, Роксан Грейдън, от полицията на Ейвън и Съмърсет. Тя ми обясни по телефона, че си напуснала полицията, и отказа да ми даде адреса ти, но обеща да получиш това писмо. От нея разбрах и за Кобейн. Много съжалявам за смъртта му и ти изпращам най-искрените си съболезнования, Ейприл.

Благодаря ти предварително от все сърце......

Още: "Този шарен Пловдив" от Георги Райчевски събира историческата памет на града

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес