Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оцвети ежедневието си

30 април 2020, 09:37 часа • 2149 прочитания

За да направим приятно своето #вкъществуване на открито, макар и то да се осъществява от балкона, споделяме следните идеи, с които да внесем повече цвят и радост в ежедневието си. Повечето от нас притежават балкон с размери един на два метра и като екстра, могат да са облагодетелствани с втори такъв. За да пресъздадем усещането, че си пием кафето на двора – трябва да се потрудим за това.

За озеленяването на нашите тераси са ни необходими саксии или сандъчета, достатъчно пръст, тор и цветя. Всичко това можем да открием в Lidl, докато пазаруваме за семейния обяд.

Какви цветя са подходящи за нашия малък “двор”?! Първо трябва да преценим обективно дали има достатъчно слънце или ще ни се наложи да заложим на по-сенчелюбиви растения.

Ето и няколко предложения, с които можете да превърнете обикновената тераса в цветна градина:

Петуния – това е онова цвете, което всички му викат телефонче, но то всъщност има доста по-изискано име. Добре е първоначално да го засадите в сандъчета. През юни месец порасналите вече растения се разсаждат в отделни съдове. Осигурете на петунията светлина и редовно подхранване с тор.

Хризантема – можете да я посадите през пролетта, както и през ранна есен. Обича слънце, богата на хранителни вещества почва, както и редовно поливане.

Хортензия – ако не можете да произнесете името, направо се откажете. В противен случай сега е моментът. Хортензията не бива да се оставя на открито, когато нощните температури има опасност да паднат под нулата. Тя не обича да е на пряка слънчева светлина, за нея изберете полусенчесто място. Растенията трябва да бъдат засадени на разстояние от 50 сантиметра. Поливайте обилно.

Каскадното мушкато или сакъзчето – то е много подходящо за нашата южна тераса. Предлагат се голямо разнообразие от сортове. В 60 сантиметрово сандъче можете да засадите до 5 растения. Много обича вода, ако е на слънчева тераса е добре да бъде поливано сутрин и вечер.

Тагетес или още познато от нашите баби като камшиче – много издържливо цвете, което цъфти във всички нюанси на жълтото и оранжевото. Може да се засади през март чрез семена или през април и май с разсад. Вирее на слънчеви места, издържливо е на засушаване (за разлика от хората).

Още интересни и цветни идеи как да Вкъществувате, вижте тук https://www.lidl.bg/polezno-info/

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес