Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интересни съвети за пазаруване и съхраняване на храната при Вкъществуване

15 май 2020, 09:47 часа • 1324 прочитания

Всеки съвет, който ни е от помощ по време на #вкъществуването е добре дошъл. Как да пазаруваме, как да съхраним вече закупената храна, как да се храним правилно. На тези и много други въпроси ще отговорят шеф Манчев и шеф Шишков, а вие може да проследите тяхното мини кулинарно пътешествие тук https://www.lidl.bg/polezno-info/vkashtestvuvane/kulinarno-vd-hnovenie. Двамата шеф-готвачи се притекоха на помощ, за да дадат интересни предложения в тази специфична обстановка, с която още известно време ще се съобразяваме.

В първите два епизода от поредицата двамата тръгват на седмичен пазар в Lidl, за да споделят полезни съвети и идеи.

Още един добър приятел на LIDL откликна на нашата молба и сподели 5 “златни” съвета при пазаруване. Ето и правилата на Евгения Джаферович – майка, съпруга, гримьор и инфлуенсър.

 - Винаги се опитвам да пазарувам разумно, за да не изхвърлям храна.

 - Основно правило за мен е – да не пазарувам гладна, колкото и смешно да звучи е от голямо значение с колко торби ще си тръгнеш от магазина.

 - Пазарувам по-често и по-малко, за да не се натрупват неща вкъщи. Признавам си, че всеки път, когато вляза в магазина с настройката да пазарувам за цялата седмица – винаги забравям по нещо. Затова често си правя списък.

 - Пазарувайки си мисля какво мога да  сготвя през следващите няколко дни. Така си правя план какво да взема. Месо, зеленчуци и продукти за моите гофрети.

 - Храните, които няма да ми трябват съхранявам във фризера, за да не се развалят. Не обичам да изхвърлям храна. Научила съм доста трикове за съхранение от свекърва ми, шеф Манчев и шеф Шишков, така че перфектно се справям с продуктите, които не влизат в употреба.

Това са съветите на Жени Джаферович, а на страницата на LIDL – lidl.bg, можете да видите и тези на шеф Манчев и шеф Шишков. Само можем да гадаем на какво се е научила Жени от своята свекърва.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес