Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Влагат 3 млн. лева за ремонт на Спортен комплекс „Осогово“ в Кюстендил  

03 септември 2020, 17:03 часа • 5512 прочитания

3 000 000 лева с ДДС е прогнозната стойност на обществена поръчка за основен ремонт на Спортния комплекс „Осогово“ в Кюстендил.

Комплексът е общинска собственост, като сградата е със застроена площ 5761 квадратни метра и разгъната застроена площ 10 859 м2 .

Поръчката е инженерингова – за проектиране, строително-монтажни работи на основния сграден фонд и авторски контрол.

Разполага с 2 зали за спортни игри (малка и голяма), закрита многофункционална зала с изкуствено покритие, зала за художествена гимнастика и акробатика и батут, зала за бокс, културизъм и фитнес, зала за борба, за джудо и самбо, за тенис на маса, за аеробика, за карате, за таекуондо.

Има закрита лекоатлетическа писта с хале за скокове и хвърляния, игрище за футбол, лекоатлетическа писта, сектори за скокове и хвърляния с трибунна част за около 8 хиляди зрители, две площадки за волейбол и тенис и др.

Предвидено е да се подмени покривът, да се обнови съществуващата хидроизолация с хидроизолационна система от PVC мембрана, да се поднови старата дограма, да се въведат мерки за енергийна ефективност на цялата сграда. Планиран е още вътрешен ремонт на спортните зали, като се изкърпят и боядисат стени, тавани и се подмени и подовата настилка където е необходимо.

 Помещение на първи етаж от сградата с площ от 73 м2 , разположено м/у „съблекални” и „зала за джудо и самбо” предстои да бъде преустроено в съблекални мъже и жени, а също така да се направи сауна с капацитет 4 – 6 места.

Средствата за основен ремонт на сгради и съоръжения в Спортен комплекс „Осогово“ са отпуснати с постановление на Министерския съвет от 13-ти август.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес