Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След близо 50 г.: Започна ремонт на покрива на кметството на село Соволяно (ВИДЕО)

09 октомври 2024, 18:06 часа • 287 прочитания

След близо 50 години: Започна ремонт на покрива на сградата на кметството в с. Соволяно, община Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов и председателят на Общински съвет Димитър Велинов представиха на място дейностите по проекта.

Инж. Атанасов подчерта, че ръководството на #общината полага особена грижа към живеещите в малките #населени места. „В тях живее 1/3 от населението на общината и те имат право на #достъп до това, до което имат живеещите в града“, категоричен бе кметът.

Общата стойност на договора за ремонт на покрива е 101 699 лв. без ДДС, срокът за изпълнение е 70 календарни дни.

„Последно ремонт на #покрива е правен през далечната 1975 г. Разработен е инвестиционен проект, издадено е разрешение за строеж и със средства от капиталовите разходи на общината ще бъде подменен целия #покрив, ще бъде направена мълниезащита и водостоци“, заяви кметът инж. Атанасов.

В сградата на #кметството в с. Соволяно се помещават и пощата, пенсионерския клуб и медицинския център. След ремонта на покрива сградата ще придобие нов и приветлив вид, посочи още кметът.

„Хората не вярваха, че това ще се случи, но ние доказахме, че това, което се обещае, се прави“, каза кметът на село Соволяно Пламен Илиев.

Още: Кюстендил посрещна „Факела на мира“

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес