Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На колко години е дядо Коледа?

21 декември 2021, 09:58 часа

До Коледа остават броени дни и в почти всеки дом тече трескава подготовка. Хората бързат да закупят и последните подаръци от списъците си, с които да зарадват малки и големи. Този период от годината е истински магичен и наситен с много празнично настроение.

Днес обаче се замислихме върху нещо много важно, а именно възрастта на белобрадия старец. Можете ли да предположите на колко години е дядо Коледа? Ако не, ние ще ви дадем отговор на този въпрос.

Защо Дядо Коледа се казва Дядо Коледа?

На колко години е дядо Коледа – отговорът ще ви изненада

Истината е, че дядо Коледа е на цели 1750 години. Когато децата задават този въпрос на милия старец, предвижващ се с летяща шейна, той винаги отговаря, че е спрял да ги брои от момента, в който е навършил 550 години.

Каква е тайната на белобрадия старец?

В началото на своя живот дядо Коледа е бил като всички останали хора по света. Колкото по-възрастен е ставал, толкова повече е искал да помага на останалите и най-вече на послушните деца, като ги радва с желаните от тях подаръци.

Искате ли да знаете кога всъщност е роден дядо Коледа? На 18 ноември е рожденият ден на белобрадия старец.

За пръв път името на този герой бива споменавано от Елин Пелин през 1910 година в разказа „Дядо Мраз и внуците му“. Писането на писма до милия старец се е превърнало в традиция вече повече от век.

Разкажете на децата си тази история и ги потопете в света на дядо Коледа – магичен и вълнуващ!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес