Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Училища в Кърджали няма да смогнат с ремонтите до 17 септември

06 септември 2018, 15:59 часа • 2981 прочитания

Ремонтите за въвеждане на енергоефективни мерки в някои училища на Кърджали няма да приключат до началото на учебната година. В понеделник местната администрация ще излезе с официална информация за организацията на учебния процес.

Ремонти със средства от ОП „Региони в растеж“ се извършват в пет общински и държавни училища - СУ“ П.Р.Славейков“, СУ „Отец Паисий”, ОУ „Пейо Яворов”, Езиковата гимназия „Христо Ботев“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Обновяването на сградите на петте училища в града е на стойност близо 14 млн.лв. Това е най-голямата инвестиция в образователната инфраструктура през последните 50 години.

Идеята е да се създаде такава организация, че да не се прекъсва учебния процес в началото на новата учебна година, която започва от 17 септември (понеделник), съобщават от местната управа.

Очаква се повечето ремонти да приключат до края на месец септември.

По инициатива на постоянната комисия по образование и култура в местния парламент на Кърджали вчера заедно с кмета Хасан Азис вчера се срещнали с директорите на училищата, в които се извършват ремонти.

Представители на строителните фирми информирали възложителя за хода на ремонтните дейности и отговорили на поставените им въпроси.

„Няма опасност от проваляне на учебния процес в училищата, в които ремонтите няма да приключат до старта на учебната година“, съобщават от местната администрация.

Осигурена е материална база в Учителския институт, различни училища, професионални гимназии, където временно до приключване на ремонтите ще се провеждат учебните занятия.

Остава да се осигурят 7 класни стаи за осмокласниците от езиковата гимназия.

Кметът и зам.-кметът по хуманитарни дейности огледали още няколко училища, за да потърсят възможности за временно ползване на помещения.

Градоначалникът казва, че общината ще поеме разходите, свързани с използването на база в други сгради.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес