Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бареков призна за "брак по сметка" с Ковачки, внушава, че Борисов е "измислил" скандала в Бобов дол

20 август 2014, 08:23 часа • 42145 прочитания

В политиката има и любов, има и сметка. В случая става въпрос за принципна коалиция, тъй като „Лидер” представлява една голяма част от работещите в енергетиката. Това заяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков по повод коалирането си с партията на Христо Ковачки.

Като основа за коалиция Бареков посочи искане на гласоподавател-миньор по време на предизборна обиколка – г-н Бареков, направете така, че миньорите да не работят след 65 години. Внесехоме предложение за миньорите да са първа категория труд, не беше прието, каза Бареков в сутрешния блок на БНТ.

Междувременно Кънчо Филипов от „Лидер” призова да не се спекулира със скандалния репортаж на Нова телевизия, в който беше показано как на миньорите се казва за кого да гласуват и как не могат да купуват продукти с дадени им от „Въгледобив Бобов дол” ваучери, освен във веригата-магазини на Христо Ковачки. Според него „това било моментно състояние и не било най-важното”.

Елате да чуем заедно проблемите на миньорите и да видим техните проблеми и ще видим за кого ще се гласуват миньорите, продължи Бареков. На въпрос защо преди три месеца самият Бареков нарече Христо Ковачки олигарх, който купува гласове за БСП, в познат стил „въртиопашка” Бареков завъртя темата към Бойко Борисов, който имал много пари и контролирал медиите. Нали знаете кой е най-краткият виц в момента – „България без спонсора”, припомни водещата на сутрешния блок на националната телевизия Аделина Радева. "Прави ли ви впечатление вестниците на ДПС кого идеализират и издигат в култ – г-н Борисов е главният положителен герой, а аз съм омаскаряван там всяка сутрин", отвърна лидерът на ББЦ. В предизборната кампания ББЦ ще разчита на дарения, а ЛИДЕР на субсидията си, стана ясно още от думите на двамата председатели.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес