Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Хората не гласуват, защото са доволни": Нидал Алгафари за Доган, Пеевски и поредния предсрочен вот (ВИДЕО)

13 септември 2024, 15:00 часа • 7443 прочитания

Доган изпусна конците в ДПС. Този път се е предоверил на човек, който му държи явно финансите, който по някакъв начин му помага за издръжката на живота, който той живееше. 

Това заяви в предаването "Студио Actualno" писателят Нидал Алгафари, коментирайки процесите в ДПС. Според него много хора в ръководството на партията са станали полека-лека зависими от Пеевски - от заеми, кредити, финанси, постове и подредба в листи. "Това някакси Доган го изпусна, беше се отдал като че ли на някакви философски размисли в сараите", подчерта Алгафари.

Доволни и недоволни от политиците

Що се касае до поредните предсрочни парламентарни избори на 27 октомври, Алгафари разви тезата, че хората, които не отиват да гласуват, всъщност са доволни от живота си. "Те са доволни, защото ако бяха недоволни, щяха да отидат да гласуват и да искат да променят нещо. Или ако видят, че няма как, да направят нещо като революция - но те и това не правят. И тогава ме навява тази мисъл, че след като заплатите и пенсиите се изплащат навреме, след като по един или друг начин някакъв бизнес върви, и то общо взето, виждате, че в такива времена върви даже добре, като виждам например, че хората са доволни да има шкембе чорбата, да има салатката, да има ракийката до него, значи за него животът е прекрасен. Повече от това не го интересува", коментира Алгафари.

"Такъв човек много добре знае, че политиците в този момент приемат едни закони, които на по-късен етап може да му повлияят на живота, а може изобщо да не му повлияят. Тези, които излизат да гласуват, са недоволните. Ние гласуваме не "за", ние гласуваме "против".

Според Нидал Алгафари ниската избирателна активност е продукт на доволни хора. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес