Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загадъчните долини на смъртта

16 август 2015, 11:07 часа • 13608 прочитания

В най-различни ъгълчета на нашата планета съществуват местности, които отдавна се ползват сред околните жители със зловеща слава. Тези тайнствени места се обединяват от название, което звучи еднакво на всички езици и наречия – Долините на смъртта.

Долината на смъртта, САЩ

Тази долина е разположена в Съединените щати в южната част на Невада. Страховитото си название тя е придобила вследствие на случаи на безследно изчезнали тук хора. Допълнителна загадъчност ѝ придава това, че автомобилите, с които пътували изчезналите, били откривани цели и непокътнати – но от хората в тях нямало и следа.

Изказвани са различни, понякога и съвсем противоречиви версии – например местните жители били убедени, че тук имат пръст военните, които изпитвали нови оръжия в тази местност. Но и самите военни си имали проблеми с изчезвания тук…

Долината на седемте смърти, Индия

В Северна Индия има долина, която дори не се нарича Долината на смъртта, а Долината на седемте смърти. От нейните "обятия", ако се вярва на местните поверия, никой не се връщал. И все пак последната експедиция се върнала цяла и невредима и дори донесла обяснение на зловещата слава на тази долина.

Оказало се, че насред местността има езеро, под което се нарупва и от време на време на повърхността се изхвърля метан. При тихо време, вследствие на това явление, долината наистина е способна да умъртви всичко живо наоколо. Така и обаче останало необяснено защо вътрешностите на откривани тук тела били изгорени като от огън, а отвън били неувредени.

Долината на обезглавените, САЩ

В северозападната част на САЩ е разположена още една долина със зловеща слава. Тя се нарича Долината на обезглавените – това название е получила, след като през 1898 година в нея изчезнала безследно група от шест души. През 1905 година също толкова внезапно изчезнала и втора група златотърсачи.

След три години случаен ловец се натъкнал на техните останки. Скелетите лежали на склона на обрасъл с храсти хълм и били обезглавени. През 1921 година долината погълнала поредната жертва – Джон О’Брайън, а година по-късно – и Ангъс Хол. През 1932 година тук било открито тялото на Фил Пауърс, също лишено от глава.

През 1965 година към Долината на обезглавените тръгнала експедиция, за да изясни най-накрая тайната на "убийственото място". Уви, тези смелчаци били застигнати от участта на всички попаднали тук – никой от членовете на тази група не бил видян повече.

Изказвани са различни версии за събитията, дори най-фантастични – например за животно човекоядец.

Останалите аномалнии места, които са си заслужили името Долина на смъртта, както и снимки можете да откриете в Мегавселена.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес