Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За трансплантираните в Александровска болница - звънете и идвайте от понеделник, 16 ноември

13 ноември 2020, 07:53 часа • 2833 прочитания

Не мога да кажа защо екипът на Клиника по нефрология и трансплантации напуска, защото в заявката за оставки не е упомената. Лично моето мнение е, че е заради преместването на клиниката – но това е временно. Това заяви директорът на Александровска болница проф. Борис Богов.

На въпроси на Нова телевизия дали всъщност клиниката работи, Богов обясни, че ако звъннете там, няма кой да ви отговори, защото телефоните щели да бъдат преместени днес, 13 ноември. "Нека звънят от понеделник", заяви той пред Нова телевизия.

650 пациенти има по документи. Новият екип е достатъчно подготвен, каза още Богов, но призна, че работата щяла да е двойна. „В никакъв случай обаче няма да бъдат изоставени тези хора”, добави той.

Ще бъдем ли достатъчно изолирани? Кой ще ни преглежда? Тези въпроси задават хора с извършени трансплантации на бъберек. Най-важното е именно това – да има точна и ясна информация какво се случва. Нещата се променят ежечасно, за по-добро според мен, заяви майка, която е дарила бъбрек на дъщеря си.

„Политиката на държавата е да върви след събитията. Нека направим така, че това да се промени”, посочи въпросната майка.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес