Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Асеновград по-малко хора се изследват за СПИН, отколкото миналата година

19 август 2015, 12:26 часа • 5268 прочитания

Точно 27 асеновградчани се включиха в ежегодната антиСПИН кампания в община Асеновград. Тя се проведе в рамките на вчерашния ден, информира кореспондентът на Actualno.com за града.

Мобилният кабинет бе разположен на площада в града. АнтиСПИН кампанията за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване е инициирана от Министерството на здравеопазването и се осъществява на национално ниво. Сред резултатите на изследваните пациенти от Асеновград позитивни не бяха засечени, обясниха медиците от Регионалната здравна инспекция Пловдив, които реализираха еднодневната кампания сред асеновградчани.

Да проверят безплатно своя ХИВ статус се решиха жители на общината на възраст между 25 г. и 40 г.. Този път интересът от страна на гражданите беше по-слаб в сравнение с предишни години, допълни медицинският екип на мобилния кабинет.

Безплатно всеки можеше да провери и равнището на въглероден диоксид в организма си. Изследването бе от изключително значение най-вече за пушачите.

Кампанията се провежда в периода от 03.08.15 г. до 13.09.15 г.. Мобилните кабинети за безплатно изследване ще посетят множество градове в страната. АнтиСПИН кампанията цели „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН“.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес