Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правителството отпусна още 30 милиона лева за лекарство срещу ковид

20 юли 2022, 16:20 часа • 3151 прочитания

Министерският съвет в оставка отпусна допълнителни близо 35 милиона лева за закупуване на лекарствения продукт Veklury (INN Remdesivir) за лечение на COVID-19. Това стана с приетото днес от кабинета Петков Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. 

Лекарството, познато в публичното пространство само като ремдесивир ще послужи за предстоящата нова вълна на ковид инфекцията. С одобряване на допълнителните разходи се обезпечава финансово договорът за доставка на лекарствения продукт Veklury (INN Remdesivir). По този начин ще бъде гарантиран достъпът на българските граждани до лекарствения продукт.

Осигуряването на лекарствения продукт Veklury (INN Remdesivir) в лечебните заведения е от съществена важност в борбата с пандемията от COVID-19, отбелязват от правителствената пресслужба.

Необходимите допълнителни разходи се осигуряват за сметка на предвидените по централния бюджет средства за изпълнение на политики в област „Здравеопазване".

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес