Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пирогов“: Пострадалото в Созопол дете е контактно

04 август 2024, 07:05 часа • 1435 прочитания

Нощта е преминала спокойно за 9-годишното момче, пострадало при инцидент на плажа в Созопол и транспортирано със "Спартана" с политравма. Тази сутрин детето е със стабилни жизнени показатели и контактно, съобщават от УМБАЛСМ "Пирогов".

Припомняме, че 9-годишното момче беше транспортирано по въздух от Бургас до София със самолет C-27J "Спартан". Полетът се реализира от медицински екип на болница "Пирогов" при колаборация с Министерство на здравеопазването, Министерство на отбраната и Министерство на транспорта, координиран от министър-председателя Димитър Главчев. Пострадалото на плажа в Созопол дете е транспортирано със самолет до "Пирогов" 

От страна на "Пирогов" участваха началникът на Детската реанимация на "Пирогов" доц. Богдан Младенов, началникът на Детската хирургия на "Пирогов" проф. Христо Шивачев, ст.м.с Любка Чалева и е проведена консултация от националния консултант по неврохирургия проф. Николай Габровски.

При постъпването в "Пирогов" са проведени активни диагностично-лечебни мероприятия за спасяване живота и здравето на малкия пациент.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес