Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Медици предупреждават: Атакува ни нов коктейл от вируси, включително COVID-19

27 септември 2024, 07:30 часа • 1211 прочитания

Как успешно да повишим имунният си отговор?

През последните седмици се наблюдава повишаване на случаите на заразени с COVID-19 както у нас, така и в Европа, информира в медиите главният държавен здравен инспектор.

Според Световната здравна организация (СЗО), симптомите на новите варианти на COVID-19, включително последния вариант JN.1, са подобни на тези на предишните варианти на “Omicron”. Те включват: втрисане, кашлица, затруднено дишане, умора, мускулни болки, главоболие,  възпалено гърло, хрема, гадене, повръщане или диария.

Съобщава се още, че новите варианти като JN.1 могат да заобикалят част от имунитета, създаден от предишни инфекции или ваксини, което увеличава риска от разпространение на вируса. 1

Освен това новият доминиращ подвариант показва значителна мутация в протеина на вируса.

Националният център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) съобщава, че в България са регистрирани случаи и на новите щамове на варианта FLiRT на „Омикрон“. Този подвариант, BA.2.86, се е разпространил бързо и е създал множество подварианти, които се наричат общо FLiRT/ от първите букви на новите мутации в спайк протеина на вируса/. 2

От началото на годината в страната са регистрирани 7219 случая на инфекцията, показват данните на НЦЗПБ.3

А към всички гореизброени факти трябва добавим още един - навлизаме в сезона характерен с разнородни вирусни атаки и чести инфекции.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ?

Всъщност, нашият собствен имунитет е първият и най-сигурен защитник на здравето ни, от който зависи преодоляването на много от здравословните проблеми. От неговата устойчивост зависи способността да удържим на щурма от вирусите и да се предпазим от появата на инфекции.

Можем да повишим имунният отговор с помощта на кислорода. НО КАК?

На всички ни е известно, че кислородът е необходим за функционирането и растежа на клетките и има пряко отношение към здравето ни.

Оказва се, че Германият - наричан още минерал “чудо”, действа на клетъчно ниво, като подобрява способността на клетките да генерират енергия, снабдявайки ги с кислород. Колкото повече се насищат клетките с кислород, толкова повече енергия се доставя до всички органи и системи в тялото.

Доставяйки допълнително кислород до клетките по независим от хемоглобина начин, органичният германий укрепва нашия естествен механизъм за защита.

А как можем да снабдим тялото си с органичен германий?

Гъба “Рейши” /Ganoderma Iucidum/ наричана още „Гъбата на безсмъртието“ съдържа висока концентрация на органичен германий.

Защо органичният германий изумява учените? Как работи в човешкото тяло?

Хилядолетен опит в използването на лечебните гъби имат японците, където съществува и Институт за изследване на гъбите в Япония, основан през 1936 г. от лекаря Кисаку Мори. Не случайно през 1967г. японският учен Казахико Асаи открива органичния Германий (GE132), като според него това е най-мощният антиоксидант и имуномодулатор поради факта, че съдържа в себе си три кислородни атоми.

Органичният германий ефективно неутрализира свободните радикали, които унищожават клетъчната стена и навлизат до ядрото на клетката, като я предпазва от неконтролируемо делене. В човешкия организъм има 4 милиарда клетки, като при стрес всяка една от тях затваря мембраната си, за да се защити и да съхрани кислорода си. Свободните радикали са атоми, на които им липсва електрон в последната орбита. Те навлизат свободно в клетките под стрес, съединяват се с кислорода и намаляват неговото ниво в клетката. Всяка клетка, при която кислородът спада под 40% става канцерогенна. В случая на помощ идват трите кислородни атома на органичния германий. Механизмът на действие приключва със свързване на свободните радикали и отделянето им чрез урината. По този начин не се дава възможност за никакви нежелани реакции или натрупвания на органичен германий в организма.

КОЙ Е ДОСТАВЧИКЪТ НА КИСЛОРОД ДО ВСЯКА КЛЕТКА?

HAYDE на АБОФАРМАкойто присъства и на българския пазар, съдържа течен органичен германий (GE132), извлечен от гъбата “Рейши” и с добавен екстракт от спороносната й част. Течният органичен германий в HAYDE доставя кислород до всяка клетка. Той притежава мощен антиоксидантен ефект и има способността да стимулира собствения имунен отговор, като активира макрофагите и увеличава производството на естествените Т-клетки убийци. Това е един вид „интелигентен имуномодулатор”, тъй като органичния германий има способността да активира имунния отговор без да предизвиква хиперреакция в организма.  

Купи онлайн ТУК!

Кислородонасищането на клетките ни има редица ползи за повишаване на здравния статус.

Водещи специалисти споделят как да се противопоставим и да възстановим имунната система след прекарана инфекция.

КАКВО ПОЛУЧАВАМЕ С HAYDE?

Д-р Полина Гоцева - Цонева, специалист  по вътрешни болести, белодробни болести и туберкулоза. Началник отделение по пневмология и фтизиатрия, МБАЛ Разград.

HAYDE е ефективен при имунен дефицит, вирусни инфекции и за засилване на имунната система.

Продуктът е особено подходящ при пациенти с хронична дихателна недостатъчност и хронична обструктивна белодробна болест.

HAYDE повлиява изключително добре състоянията на белодробна недостатъчност или астма.

Подходящ е и при пациенти с бронхит и пневмония, които могат да се проявят и като усложнения след COVID-19.  Това са заболявания на дихателната система, при които нуждата от  насищане на клетките с кислород и изграждането на устойчив имунитет е жизнено важно!

HAYDE има изразен енергизиращ ефект и помага за справяне с умората и депресивните състояния. Не е тайна за никой, че случаите на тревожност, депресия и хронична умора, често съпътстват, понякога дори с месеци, хората, които са преболедували вече COVID-19.

Д-р Пенка Ценкова - Пулмолог (Белодробни болести), Вътрешни болести, МБАЛ Вита София и частен кабинет.

Възстановяване и профилактика при Пост-Covid-19 синдром

Съществуват проучвания, които разкриват ролята на течния органичен германий (GE-132) и гъбата Рейши (Ganoderma Lucidum) – позната и използвана с доказани здравословни ефекти от над 2000 години.

Аз имам опит при моите пациенти с Covid 19 и HAYDE, като практиката ми доказа множеството позитивни ефекти, които продукта оказва, както по време на заболяването, така и при последствията от него.

От гъба Рейши са изолирани около 432 активни съставки, които повлияват различни патологични процеси на различни системи и органи. Основно са полизахариди, тритерпени, глюкани, стероли, органичен германий.

Ефектите на екстракт от гъба Рейши и течния органичен германий върху имунната система са доказани на базата на модулиращите ефекти върху цитокини ( IL-6, TNF-α, IL-1β,  IL-8). Потиска се нискостепенното възпаление при инфекция.

Също така, значим факт е, че HAYDE променя формата на еритроцитите. Те стават гъвкави и преминават през тесни и увредени зони.

Алвеоларната деструкция и последващото ендотелно увреждане е предпоставка за повишено образуване на микротромбози.

HAYDE притежава антиагрегантен ефект на тромбоцитите чрез инхибиране на тромбоцитната агрегация, индуцирана от ADP. Профилактира тромбогенезата, комбинира се с други продукти влияещи върху коагулацията. Предполагаема металопротеаза е пречистена от мицела на Ganoderma lucidum. Тази протеаза хидролизира  веригите на човешкия фибриноген.

Наблюденията показват, че Ganoderma lucidum протеазата може да свърже тромбин, различен от активното място и да причини забавяне на времето за съсирване, предизвикано от тромбина. Тези резултати предполагат, че антитромботичната активност на протеазата на Ganoderma lucidum може да се дължи на антиагрегантна активност, а не на антикоагулационна активност.

Свръхвъзпалението е предразполагащ фактор за образуване на фиброза на белия дроб, със засягането и на други органи.

HAYDE притежава антифиброзно действие. Екстрактът от G. lucidum намалява ензимната експресия на циклооксигеназа 2 (COX-2) и увеличава синтеза на азотен оксид в клетките, което повлиява възпалителния процес.

Полизахариден пептид от G. lucidum намалява образуване на микросъдове – ангиогенезата във фиброзната тъкан. Полизахаридите от G. lucidum инхибират образуването на фибробласти и повишават активността на колагеназата.

Използвам HAYDE и при пациенти с хронична обструктивна белодробна болест, астма и други възпалителни заболявяния.

Установявам, че HAYDE има много добър ефект и при симптоми като умора, задъхване, слабост на мускулите.

HAYDE използвам и при пациенти след болнично лечение, при които възстановителният период е по-продължителен. Съчетанието на HAYDE с дихателна гимнастика и разходки и прием на антитромбозни или антикоагулантни медикаменти (ндивидуално по преценка за всеки пациент, с проследяване), скъсяват оздравителния им период.

РЕФЕРЕНЦИИ:

1

https://www.aamc.org/news/covid-surging-again-here-s-latest-new-variants-updated-vaccines-and-masking

2

https://bnt.bg/news/bulgaria-reports-cases-of-covid-flirt-sub-variant-331332news.html?fbclid=IwY2xjawFQ8cBleHRuA2FlbQIxMAABHQVAaEy62H5Py1k_RoDwvzN53zrjFQVkIRrtGp-dH6_P161Zug-YSgtEIQ_aem_aSZWml-5p5uZVMcH7sh76Q

3

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/national-news/730434-nad-80-hilyadi-dozi-novi-variantni-vaksini-sreshtu-podvariant-jn-1-na-covid-19-s

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес