Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избраха д-р Асен Меджидиев за председател на Софийската лекарска колегия

08 юни 2024, 11:14 часа • 1312 прочитания

Бившият служебен министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев беше избран за председател на Управителния съвет на Столична лекарска колегия. Това съобщават от съсловната организацията.

Д-р Меджидиев получи подкрепата на 343 делегати по време на Отчетно-изборното събрание на колегията. За другия кандидат за поста – д-р Иван Вецев от Втора САГБАЛ „Шейново“ гласуваха 125.

За зам.-председатели на районната колегия лекарите в София избраха д-р Ваньо Видков, който беше начело на СЛК досега, ще отговаря за ресор Болнична помощ; д-р Катя Захариева от 28 ДКЦ е преизбрана на поста зам.-председател с ресор „Специализирана извънболнична медицинска помощ“, а д-р Николай Брънзалов, общопрактикуващ лекар ще отговаря за ресор „Първична извънболнична медицинска помощ“.

Снимка: БГНЕС

Единодушно на поста главен секретар на съсловната лекарска организация в столицата преизбраха проф. Любомир Алексиев от Военномедицинска академия. Неврохирургът от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ доц. Николай Велинов оглави Контролната комисия колегията. Педиатърът от УМБАЛ „Лозенец“ доц. Йорданка Узунова отново застава начело на Комисията по професионална етика.

ОЩЕ: Лекар от "Майчин дом" разгневен на Столичната лекарска колегия

Отчетно-изборното събрание на СЛК излъчи и делегати за събора на Български лекарски съюз, който ще се проведе през септември.

По-рано тази седмица, на 6 юни се проведе отчетно-изборното събрание и на Районната лекарска колегия в Смолян.

 

Антоанета Начева
Антоанета Начева Отговорен редактор
Новините днес