Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доц. Мангъров: Смъртността при COVID-19 е напълно съпоставима със смъртността при всеки сезонен грип

21 май 2020, 09:15 часа • 13311 прочитания

Смъртността при тази инфекция е напълно съпоставима със смъртността при всеки сезонен грип. Това заяви в ефира на предаването "Тази сутрин" по bTV доц. Атанас Мангъров.

Аз съм суха съчка също, аз съм на 64 години. Ние сме страна, в която няма като цяло възрастни хора на 80 и 90 години, стана ясно още от думите на доц. Мангъров относно ситуацията с развитието на коронавирусната инфекция у нас.

Аз нямам конфронтация с никого, зад мен не стои никого, това ми е работата. Опитвам се по някакъв начин да коригирам неща, които считам, че са неправилни. Правя, каквото мога, коментира доц. Мангъров. И даде пример: "На 40-ата минута от срещата ни, още преди да донесат кафето, премиерът Борисов ми каза: Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна"

По думите му, всичко, което е било направено, е станало с най-добри намерения. Според него обаче е било по-добре да се направи "по-умно", за да не се нанесе такъв тежък икономически удар.

Нищо особено не се случи, когато от Испания и Италия дойдоха тумби от наши сънародници. През септември те просто ще си отидат, каза още доц. Мангъров на въпрос дали се очаква втора вълна на COVID-19 у нас.

Какви са последните новини от Националния кризисен щаб, четете в този материал.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес