Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

13% повече средства са предвидени в проекта за бюджет на здравната каса за 2025 г.

22 октомври 2024, 21:31 часа • 282 прочитания

В проекта за бюджет на НЗОК за следващата година са предвидени 13% повече средства от 2024 г. Това каза Станимир Михайлов, управител на НЗОК, след заседание на Надзорния съвет. 

Още: Над 300 млн. лв. за болниците липсват от бюджета на НЗОК

Готови сме с проекта, но има промяна в сроковете за бюджетната процедура, каза още той. На въпрос дали промяната в сроковете ще се отрази на рамката на бюджета за 2025 г. Михайлов каза, че засега няма такива индикации. Конкретни числа не можем все още да обявим докато не представим проекта пред Надзорния съвет на НЗОК, каза пред БТА Ганка Аврамова, директор на дирекция „Бюджет и финансови параметри" в НЗОК.

Още: Пациентите вече получават скъпи лекарства за под 2 часа

По думите ѝ нищо не е окончателно, предстоят срещи с ръководствата на Министерството на здравеопазването и с Министерството на финансите, съобразявайки се с политиките, въведени миналата година в нормативната база. Продължаваме и стъпваме върху тях, отчитайки положителните им ефекти, добави тя. По думите ѝ предстоят преценки дали има промени в нормативната база, които дават основание за повишаване на средствата за някои плащания, а за други, в които имат икономии, да се намалят.

Още: НЗОК върна на работа незаконно уволнения си управител

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес