Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да започнем да консумираме черен сусам и от какво ни пази тази храна?

08 ноември 2021, 13:15 часа

Черният сусам е една от най-старите храни, познати на човечеството. Тези малки семенца са толкова полезни, че когато узнаете за тяхното действие, то със сигурност ще искате да ги добавяте към менюто си.

В сусамовите семенца има голямо съдържание на масло, което не гранясва лесно, както е при много други семена.

Хранителните и терапевтичните свойства на сусама са доказани и затова хората ги консумират. Съдържат манган, мед, селен, цинк, фосфор, желязо и много други витамини и минерали. Богати са и на фибри и категорично могат да подобрят здравословното ни състояние.

Защо черният сусам е толкова полезен?

Истината е, че черният сусам притежава свойства, които действат против стареене. Това всъщност е една от причините жените да го консумират. В семената се съдържат много витамини от група В, които всъщност предотвратяват симптоми на стареене, лошо зрение, посивяване на косата, проблеми със слуха.

Сусамов тахан: 9 ползи за здравето

Тази храна е препоръчвана от специалистите за здрава кожа и кости. Благодарение на калция, който се съдържа в сусама, можем да подпомогнем здравето на костната система.

Ще се изненадате, но черният сусам е полезен и за сърцето. Магнезият в него подпомага регулирането на високото кръвно налягане.

Храната способства и насърчаването на здравето на храносмилателната система. Ако консумирате семена всеки ден или няколко пъти в седмицата, ще се справите с лошото храносмилане и запека, които са сериозен проблем. Семената осигуряват и диетични фибри, необходими за здравословното храносмилане.

Ако кърмите, то тези семена са много полезни за вас. Способстват за увеличаването на кърмата по естествен начин. В тях, както стана ясно, се съдържат големи количества мед, витамини от група В, ненаситени мазнини, протеини и много други, полезни за кърмещите майки.

Включете тези семена в менюто си и се радвайте на едно много по-добро здраве!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес