Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всеки трябва да пие тази напитка за пречистване на черния дроб

23 февруари 2023, 14:56 часа

Черният дроб е орган, който периодично трябва да се пречиства, независимо дали човек консумира алкохол или не.

Много хора наивно вярват, че ако не изпитват болка в областта на черния дроб, тогава всичко е наред с този орган. Всъщност, може да бъде точно обратното.

Черният дроб няма нервни окончания и следователно в случай на неизправност е невъзможно той да изпрати сигнали към мозъка, които е проявяват чрез болков синдром.

Учени: Хората, които пият алкохол, задължително трябва да ядат този плод

Освен това, както отбелязва хепатологът д-р Андрей Куницин, хората често научават за проблеми с черния дроб случайно: в процеса на медицински преглед, лечение на други заболявания (например патология на бъбреците). 

За да се избегнат всички тези негативни последствия, необходимо е черният дроб да се пречиства периодично.

Напитката, която всеки трябва да пие за пречистване на черния дроб от токсини

Най-доброто средство за прочистване на черния дроб е отвара от овес. Нашите предци са знаели за това и редовно са я консумирали. Този лек е подходящ за всички членове на семейството.

Според хепатолога овесът е наистина много полезен продукт за черния дроб. Консумацията на тази напитка активира метаболизма, насърчава обновяването на кръвта и ефективно почиства черния дроб от токсини.

Яжте тази подправка на закуска за пречистване на кръвта и черния дроб

За да приготвите лечебна напитка, ви трябват само две съставки – овесени зърна и вода.

Начин на приготвяне: 100 гр чисти овесени зърна (с люспите) се заливат с 1 литър вода. Варете на слаб огън 30 минути. След това увийте съда с кърпа и оставете отварата да се охлади естествено. Приемайте я три пъти на ден по 200 мл. Преди това не забравяйте да прецедите напитката през марля.

Курсът на лечение е най-малко 3 седмици.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес