Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ути Бъчваров разказа за сблъсъка си с коронавируса

19 юни 2020, 09:15 часа

Трябва малко да сменим малко нагласата си към коронавируса – дали си болен или преживяваш с този вирус. Това заяви Ути Бъчваров, който се оказа с положителен тест за новия коронавирус.

Всеки организъм реагира по различен начин, а и времето ни помага, добави Бъчваров, който вярва, че вирусът отслабва като сила. Той каза пред Нова телевизия, че няма никаква температура, кашлица или хрема – единствените симптоми са загуба на вкус и обоняние.

Бъчваров установил, че нещо не е наред, тъй като ядял чесън и не усетил нищо. Това станало миналия четвъртък (11 юни), а на 12 юни отишъл на PCR тест. В 21:00 часа на същия ден вече е имало резултат, а след половин час дошли хора от РЗИ и МВР, които го предупредили, че трябва да остане под карантина.

След това са взети проби на жена му и децата - оказало се, че съпругата му е с положителен тест, но децата не са. Жена му също е без особени симптоми - и тя е без обоняние и вкус, а децата са с тях, защото няма къде да ги остави.

Трябва вече да свикваме, че може би все повече приятели ще се заразят, е тезата на Бъчваров. Трябва да възприемаме, че тази епидемия е реална.

Още: "Рекорд по заразени с коронавирус в България - доста над 100, картината по света"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес