Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учени разкриха по колко шоколад на ден предпазва от инфаркт

08 май 2023, 07:45 часа

Шоколадът и ползите от неговата консумация са обект на засилен интерес през последните години. Учените откриха още едно полезно свойство на лакомството, любимо на малки и големи - шоколадът предпазва от инфаркт. Разбира се, това се отнася само за определен вид шоколад, консумиран в определено количество.

Колко шоколад предпазва от инфаркт?

Последните проучвания на американски експерти в областта на храненето позволиха да се направи още едно заключение за шоколада и ролята му за предпазване от инфаркт.

Учени разкриха какво се случва с кръвното на хората, които ядат шоколад

Учените поясняват, че свата въпрос за черен или горчив шоколад с високо съдържание на какао. Редовната консумация на този продукт оказва благоприятен ефект върху работата на сърдечно-съдовата система.

Доброволци в експеримента са били 44 мъже с диагноза затлъстяване. В продължение на 30 дни всички те са консумирали по 70 грама черен шоколад ежедневно.

Резултатът от изследването е, че след един месец на „шоколадовата“ диета при мъжете еластичността на артериите и вените е до голяма степен възстановена, което от своя страна е ефективна превенция на образуването на кръвни съсиреци и появата на инфаркти и инсулти в бъдеще, съобщава изданието The Health Site.

Могат ли диабетиците да ядат шоколад - ето какво разкри лекар

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес