Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учени: Ако искате да отслабнете бързо пийте този чай и яжте тази подправка

15 февруари 2023, 14:32 часа

Американски учени от Колумбийския университет в Ню Йорк разкриха кой е най-добрият чай и най-ефективната подправка за отслабване.

Те стигат до извода, че пикантните храни ефективно помагат за отслабване, което спира желанието за висококалорични сладкиши.

Учени: Този чай намалява риска от деменция и високо кръвно

Чаят и подправката, които трябва да консумирате, ако искате бързо отслабване 

В хода на експеримент, организиран от учени, се оказа, че за да постигнете ефекта от отслабването, е достатъчно да въведете в диетата си два полезни продукта - джинджифил и лют червен пипер. Доброволците в проучването са били с изразено наднормено тегло - всички те са консумирали ястия, обилно подправени с лют червен пипер. Освен това са консумирали чай от джинджифил.

Според учените тези продукти съдържат много биологично активни съставки - капсаицин и имперингол. Употребата им повишава телесната температура и в резултат на това се увеличава притока на кръв и активното изпотяване.

Това действа като защитен механизми за охлаждане на тялото - и именно тези процеси активират метаболизма, което води до изгаряне на повече мастна тъкан.

Лекар: Този чай ще ви помогне да заспите за минути

Хората, които ядат пикантни храни, имат намалено желание за солени, мазни и сладки храни, докато тези, които пият чай от джинджифил, ядат по-бързо, консумирайки по-малко калории. До тези изводи стигат учените.

Но те предупреждават, че консумацията на джинджифил е противопоказана при наличие на гастрит, язва, камъни в жлъчката. Освен това той не трябва да се приема с аспирин - този продукт намалява съсирването на кръвта.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес