Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този тибетски лек с джинджифил топи камъни в бъбреците и пречиства черния дроб

11 март 2023, 12:51 часа

Джинджифилът е известен със своите мощни антибактериални, антипаразитни и противовъзпалителни свойства. Тибетските монаси са го използвали за приготвяне на лекове за облекчаване на болката, подобряване на храносмилането и имунната система. Доказано е, че той се бори ефективно със сърдечно-съдовите заболявания.

Чаша чай от джинджифил може да ви помогне бързо да преодолеете здравословни проблеми като астма. Той е богат източник на магнезий, витамин С и различни минерали, които го правят подходящ за дългосрочно цялостно здраве.

Освен това чаят от джинджифил е полезен и за прочистване на черния дроб и разтваряне на камъни в бъбреците. Някои от последните проучвания твърдят, че чаят от джинджифил може да убива раковите клетки, без да нарушава процеса на здравословно възпроизвеждане на клетките в нашето тяло, пише руското издание Лента.

Грешката, която всички правим при приготвянето на чай от джинджифил и това го прави безполезен

Здравословни ползи от джинджифила

Чаят от джинджифил има огромни ползи за здравето. Той е популярен в алтернативната медицина и се използва за лечение на много здравословни проблеми. Ето списък на заболяванията, които могат да бъдат излекувани с обикновен чай от джинджифил.

Чаят от джинджифил е ефективно средство за лечение на вирусни заболявания като настинка, грип и херпес. Той поддържа сърцето здраво и помага за намаляване на риска от инсулт.

Тази напитка също се използва за лечение на главоболие и болки в мускулите поради болкоуспокояващите свойства на джинджифила.

Най-древният лек с чесън и джинджифил, който само за седмица сваля холестерола и укрепва имунитета

Тибетски лек с джинджифил за пречистване на черния дроб и при камъни в бъбреците

Необходими са ви следните съставки:

  • мед - 1 супена лъжица
  • кокосово мляко - 2 супени лъжици
  • куркума на прах - 1 чаена лъжица
  • джинджифил на прах - 1 чаена лъжица
  • вода - 1 чаша

Затоплете водата на слаб огън. Веднага след като започне да завира, добавете куркумата и джинджифила. Оставете ги да врят на слаб огън поне 7 минути.

Махнете съда от котлона и добавете 2 супени лъжици кокосово мляко. Прецедете чая от джинджифил и добавете меда.

Можете да пиете този чай всеки ден или поне през зимния сезон, за да се предпазите от настинки и инфекции.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес