Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този симптом е ключов за разликата между алергия и настинка

11 април 2024, 14:04 часа

Кашлица, кихане и болки в ставите са само част от симптомите, които тормозят хората през пролетния сезон. Въпреки че има вирусни и бактериални инфекции, не бива да забравяме, че сме в началото на сезона на пролетните алергии, които дават грипоподобни симптоми.

Вижте още: Лекар: Тази закуска намалява риска от рак

Каква е разликата между алергия и вирус?

Най-честата разлика е, че при вирус може да има повишена телесна температура, а при алергия - много рядко. При алергии например кихането е по-силно, симптомите продължават по-дълго. Хората, които страдат от пролетни алергии, трябва да взимат терапии предписани от лекар, за да не усложнят състоянието си.

Как да защитим имунната система

В този период от годината е необходимо да се обърне специално внимание на имунната система и подсилването ѝ.

Ако някой боледува често и настинките са придружени с температура, обикновено това може да означава, че е вирусна инфекция, която се крие в тялото. Под внимание трябва да се вземе и факта, че при смяната на сезоните, тялото ни е с по-ниска защита.

Вижте още: Ако пиете сок от моркови - ще усетите тези невероятни ползи

Имунитетът често се влияе от храната, която ядем, повечето хора също са алергични към определени храни, без дори да го осъзнават, което допълнително води до отделяне на токсини в нашия организъм и това трябва да се предотврати. Затова е добре да посетите лекар, който да свърже симптомите и да открие основния проблем, защото възпалителната реакция обикновено идва от храна, посочват експертите.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес