Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са напитките, с които чистим токсините, докато спим

22 февруари 2022, 15:19 часа

Знаете ли, че тялото ни умее да възстановява тъкани, докато спим и по този начин подпомага черния дроб и пречистването му от токсини? Това е една от причините много да внимаваме какво консумираме непосредствено преди сън.

Съществуват няколко напитки, които са в състояние да ни помогнат да се отървем от токсините. Повечето от тях се консумират топли.

Ето кои са те:

1. Вода с лимон

За предпочитане е водата да бъде затоплена преди това. Към нея се добавя сокът от половин лимон. Колкото по-топла е водата, толкова по-ефективна е тя и токсините много по-лесно се отстраняват от кръвта.

2. Чай от лотос

Консумацията на този чай не само ще подобри качеството на съня, но и пречиства от токсини. Хората, които живеят под стрес, е добре да го консумират редовно. Тази напитка има и успокояващо действие.

Как можем да пречистим тялото от токсини с тези 2 зеленчука

3. Чай от лайка

Отново става въпрос за чай, който е способен да подобри качеството на съня. Наред с това билката има и противовъзпалителни свойства.

4. Чай от мента

И чаят от мента въздейства добре, ако имате проблеми със съня и ви отнема твърде много време, докато заспите. Ако сме прекалили с количеството храна, тази билка е способна да подобри храносмилането.

5. Розов чай

Розата е пръв помощник за детоксикация на тялото. С нея токсините лесно се премахват, а паралелно с това чаят влияе положително на настроението на човек.

6. Чай от хинап

С тези ароматни плодове човек може много лесно да се отърве от излишните килограми и същевременно с това да премахне токсините в тялото.

Редовно консумирайте тези напитки преди сън и сами ще се убедите в тяхното полезно действие!

Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар или балансираното хранене!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес