Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са най-полезните плодове и зеленчуци, които всеки трябва да яде през месец юли

10 юли 2023, 15:26 часа

Юли може спокойно да се нарече един от "най-щедрите" месеци на лятото, тъй като можете да организирате диетата си възможно най-балансирано със сезонни плодове и зеленчуци. 

Най-полезните плодове и зеленчуци през юли

Малини - юли е чудесно време да наситите тялото с антиоксиданти и витамини, на които са богати малините. Те укрепват имунната система и това ще ви помогне да се чувствате добре през зимата и есента.

Малините имат чудесен ефект върху кожата, тъй като помага за поддържане на младостта.

Лекар: Яжте тези плодове и ще забравите за болките в ставите

Царевицата е изключително полезна за нормализиране на функционирането на сърдечно-съдовата система и дори действа като профилактично средство при опасни заболявания.

Консумацията на млада царевица съдейства за намаляването на риска от инфаркт. Освен това подобрява зрението и помага за предотвратяване на диабет.

Пресен грах - този продукт е невероятно апетитен и вкусен, така че трябва да се консумира винаги, когато е възможно. Младият грах оказва положителен ефект върху състоянието на чревната микрофлора.

Лекар: Тези плодове предпазват от инсулт

Боровинка - този плод може да бъде отлично средство за пациенти с проблеми на сърдечно-съдовата система, тъй като има положителен ефект върху нивата на холестерола. Боровинките имат способността да намаляват кръвното налягане, Струва си да се отбележи, че те са перфектно средство за стопиране на патогенните процеси в тялото.

Червеното френско грозде оказва положителен ефект върху кожата. Освен това то оказва положително влияние върху процесите на естествено подмладяване и възстановяване на косата.

Пресни картофи - ако диетолозите са скептични към обикновените картофи, наричайки продукта вреден за фигурата и здравето, то пресният зеленчук задължително трябва да се включи в диетата. Младите картофи са полезни за подобряване на мозъчната функция и възстановяване на чревната микрофлора.

Лекар: Тези плодове и зеленчуци ви пречат да отслабнете

Цариградско грозде - този плод е същинско просто лекарство, което може да възстанови клетките, според изданието The Health Site.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес