Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-добрата ядка за отслабване

14 юни 2024, 09:01 часа

По време на отслабване много хора избягват консумацита на ядки, защото са доста мазни и калорични. Но същевременно техните ползи не са за премебрегване - ядките, напротив, ще ви помогнат да отслабнете.

Изследванията показват, че хората, които включват ядки в диетата си, подобряват метаболизма си. Тези, които редовно ядат ядки, са склонни да наддават по-малко и имат по-малък риск от затлъстяване. По отношение на отслабването с най-добър ефект са бадемите.

Най-добрата ядка за отслабване

"Ядките са страхотна храна за отслабване, защото са богати на здравословни мазнини, които ви помагат да се чувствате сити, както и протеини и фибри, които ви помагат да останете сити по-дълго", казва диетологът Бианка Тамбурело.

Топ 5 на зеленчуците, които помагат за отслабване

Тя обясни, че въпреки че ядките са с високо съдържание на калории, но въпреки това не трябва да ги избягвате. Докато консумирате ядки в умерени количества - ядете една или две порции на ден - няма да наддадете на тегло.

Диетологът е на мнение, че всички ядки са здравословни и имат своите ползи за здравето, но в контекста на отслабването експертът съветва да изберете бадеми.

Как бадемите влияят на загубата на тегло?

Високо съдържание на фибри - тъй като фибрите са важен елемент в повечето диети, а съвременният чове консумира само половината от препоръчаното количество, добавянето на бадеми може да помогне за посрещането на тази нужда.

За справка 40 грама бадеми съдържат повече от 7 грама фибри. Факт е, че фибрите помагат да останете сити по-дълго. Освен това, храни, които са богати на фибри, като бадеми, намаляват възпалението в тялото, намаляват риска от сърдечни заболявания, диабет тип 2, подобряват храносмилането и дори намаляват риска от рак на дебелото черво.

Бадемите имат противовъзпалителни свойства, защото съдържат флавоноиди, полифеноли и проантоцианидини. Бадемовите люспи са особено богати на антиоксиданти. Противовъзпалителните свойства на бадемите помагат за отслабване, както и за балансиране на микробиома.

Бадемите се отличават с високо съдържание на протеини. Всеизвестно е, че протеинът е необходим на тялото за възстановяване и поддържане на костите, мускулите, клетките и тъканите. Храните с високо съдържание на протеини забавят храносмилането и ви карат да се чувствате сити.

Освен това, протеинът е важен за поддържане на мускулна маса. Насърчавайки метаболизма, той помага да изгаряте повече калории. Две порции бадеми съдържат повече от 12 грама протеин.

Бързо и ефективно отслабване: 4 прости правила, които работят

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес