Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези храни ще намалят талията ви с 5 см само за месец

22 септември 2023, 22:57 часа

Намаляване на обиколката на талията с 5 см само за месец - диетологът Оксана Дмитренко споделя, че това е възможно благодарение на включването на определени храни в диетата. За целта менюто ви трябва да включва пълнозърнести храни (ориз, елда, овесени ядки, лимец), нискомаслени млечни продукти, чисто месо, зелен чай, лют червен пипер.

Намаляване на талията с 5 см само за месец

"На първо място, трябва да преразгледате диетата си. Забравете за бързо хранене, мазни, солени, пикантни храни, откажете се от алкохола и пушенето. Освен това започнете да ядете здравословни храни всеки ден. Тези, които са с минимално калорично съдържание, но са изключително богати на хранителни вещества (витамини и минерали)", казва експертът. За целта трябва да включите в храненето си изброените продукти.

Ендокринолог: Яжте тези 7 храни и хормоните ви ще са в баланс

Пълнозърнести храни (ориз, елда, овесени ядки, лимец и др.) - те са ценни не само защото съдържат много фибри. За да ги смила ефективно, стомахът изразходва много енергия и следователно калории. Идеалната храна, която ще ви накара да се отървете от чувството на глад, а в същото време и от излишните килограми.

Чисто месо -чистият протеин е друг пряк път към стройността. В края на краищата тялото изразходва дори повече енергия за смилането на такова месо, отколкото след вечеря, състояща се от пълнозърнести храни. Например, след като сте получили 300 калории от пилешки гърди, вие веднага ще похарчите една трета от тях за осигуряване функционирането на стомашно-чревния тракт.

Нискомаслени млечни продукти (неподсладено кисело мляко, кефир и нискомаслено мляко) - добавяйки ги към ежедневната си диета, вие не само ще отслабнете, но и ще се отървете от кожни проблеми, ще укрепите косата и нервите си. 

Зелен чай - само 3-4 чаши от тази напитка на ден ви помагат да отслабнете със скорост от 3-5 кг на месец. Основното нещо е да не добавяте захар или мед към чая.

Лют чили пипер - съдържащият се в него капсаицин (който определя неговата лютивина и пикантност) рязко повишава телесната температура. За да възстанови баланса, тялото изгаря по-голямата част от калориите, които сте приели на вечеря.

Лютият пипер ускорява метаболитните процеси, потиска излишния апетит и стимулира производството на енергия в организма благодарение на уникалното вещество - капсаицин, което е част от състава му. Капсаицинът засилва метаболизма, ускорява разграждането на мазнините и активира работата на специални части на нервната система, които задействат процесите на отслабване.

Още: Храните, които всички кардиолози ядат за здраво сърце

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес