Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази напитка разрежда кръвта и чисти белите дробове, пийте по 1 чаша от нея и няма да се разболеете цяла зима

03 януари 2023, 13:52 часа

Една полезна напитка е перфектното средство за разреждане на кръвта, избягване на дехидратация, подобряване на функцията на имунната система, белите дробове и ускоряване на елиминирането на вредни вещества от тялото.

Тя помага за успокояване на раздразненото гърло. Полезна е за консумация не само с превантивна цел, но и по време на настинка.

Лекар това е перфектната зимна напитка, пийте я всеки ден

Напитката, която разрежда кръвта и стимулира имунитета

Червените боровинки съдържат полифеноли, които имат противовъзпалителен ефект. Също така, тази напитка е допълнителен източник на витамин С, помага за поддържане на имунитета. Достатъчно е да пиете 1,5 - 2 чаши на ден, за да получите очаквания ефект.

За да я приготвите, можете да използвате както пресни, така и замразени боровинки. Можете да добавите повече плодове, за да направите напитката по-концентрирана, както и да експериментирате с количеството захар или да я замените с мед.

Изплакнете плодовете с преварена вода, намачкайте ги с вилица и изстискайте сока от тях в стъклена купа. Поставете съда със сока на хладно място. Залейте кюспето с вода - 3,5 чаши вода за количество от 1 чаша плодове. След това кипнете течността и я отстранете от огъня. Добавете суровия сок и мед на вкус. Пийте получената плодова напитка поне по 1 чаша на ден, а още по-добре по 2, пише руското издание Лента.

Лекар: Това е перфектната напитка за възрастните хора

Колкото по-дълго се варят плодовете, толкова по-малко полезна ще бъде вашата напитка. Не оставяйте сока да ври дълго време - отстранете от котлона веднага щом забележите първите мехурчета по повърхността му.

Важно: Статията е с информативна цел и не замества консултацията с лекар, както и балансираното хранене!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес