Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Табу в леглото: Защо не можете да спите на две възглавници?

14 март 2023, 07:45 часа

Качеството на живот зависи от много фактори, включително от съня. Пълната почивка е възможна, ако леглото е максимално комфортно, затова някои хора спят на две или повече възглавници. Но това е грешка по отношение на нощната почивка. Защо не можете да спите на две възглавници, какво казва науката за сомнологията и народните знаци за това?

Защо не можете да спите на две възглавници: мнението на сомнолозите

Спането на повече от една възглавница не е най-доброто решение. Известно време след такъв сън човек развива болезнено усещане във врата, гърба и мигрена. Това е заради особеностите на гръбначния стълб.

Спането на две или повече възглавници води до неправилно изкривяване на цервикалната област. Това води до такива неприятни последици като болка и дискомфорт.

Сомнолозите съветват да бъдете по-внимателни при избора на възглавница. Трябва да е удобна и качествена. Но страдащите от алергии трябва да бъдат внимателни, защото някои естествени пълнители могат да причинят неочаквани реакции.

Качествената възглавница трябва да отговаря на следните изисквания:

  • държи врата добре, но не твърде високо;
  • умерена твърдост, не много мека или твърда;
  • равномерно разпределение на хипоалергенния пълнител.

Добър вариант са и ортопедичните възглавници. Те ще станат незаменими за хора с актуални проблеми с гръбнака. Но отнема много време, за да свикнете с такива възглавници.

За какво предупреждават народните поличби?

Спането на две възглавници е опасно за финансовото състояние и любовта. Смятало се, че такъв навик привлича бедността и плаши просперитета и успеха.

Самотните жени и мъже не трябва да спят на няколко възглавници, особено ако са в активно търсене на избраник. В същото време можете да поставите две възглавници на леглото, привличайки годеник или любим.

Семейните хора също трябва да избягват този навик. В противен случай в един момент на съпругът ще му стане „тясно“ в леглото.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес