Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете един дафинов лист под езика си и вижте какво ще се случи след няколко минути

14 март 2023, 10:49 часа

Невероятните способности на дафиновия лист са известни отдавна. Освен като отлична кулинарна подправка, от древни времена това растение се слави като естествен антисептик и освежител на въздуха. 

Има много интересни начини за приложението му с некулинарни цели. Но един от тях определено е по-нестандартен.

Защо трябва да сложите дафинов лист под езика си?

Често се случва стоматитът да се развие поради неправилна хигиена на устната кухина. Това състояние протича с появата на неприятни рани - необходима е поне седмица за заздравяването им. През този период храненето е истинско мъчение.

Сложете дафинов лист в калъфката на възглавницата си и вижте какво ще се случи

За да се отървете бързо от неприятния стоматит, можете да поставите дафинов лист под езика си и да го задържите поне 5 минути. Полезните вещества, съдържащи се в него, ще се смесят със слюнката. Това оказва антисептичен ефект върху устната кухина.

Важно е само предварително да намокрите листа с вода, за да не се нараните - изсушеният дафинов лист е доста остър.

Методът е подходящ за приложение и от тези, които не страдат от стоматит, но просто искат да освежат дъха си и да се погрижат за здравето на венците си. Дафиновият лист перфектно освежава дъха и дезинфекцира устната кухина, пише руското издание Лента.

Започнете да пиете чай от дафинов лист и след 1 седмица ще останете изненадани от резултата

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес