Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само 1 седмица и гъбичките по ноктите ще са в миналото с този зеленчук

12 октомври 2021, 11:23 часа

Онихомикозата е инфекция, срещана както при мъже, така и при жени. Тя засяга ръцете и краката. В някои случаи състоянието може да доведе до падане на нокътната плоча. По-лекият вариант е обезцветяването й.

Как чесънът ще ви помогне за 1 седмица да се избавите от гъбички по ноктите?

Знаете, че чесънът има безброй ползи за здравето. С него можете да облекчите синузита, да намалите холестерола, както и да подсилите имунитета си. Заради мощните си противовъзпалителни свойства, зеленчукът е идеалното средство за лечение на гъбички по ноктите.

Ето как да излекувате гъбичките с помощта на чесън:

Преди да преминем към самата рецепта, ще споделим, че чесънът съдържа алиин и алинайс. Алицинът успява да се справи с микробите и бактериите, които всъщност причиняват гъбичките.

Ето и какви продукти ще са ви необходими:

• 1-2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Чесънът се бели от люспите и се реже по дължина. Използвайте кръгови движения, за да втриете скилидките върху засегнатия участък. Тази процедура може да се повтаря многократно, докато гъбичките не изчезнат напълно.

Изпечете и изяжте 5 склидки чесън и ще се шокирате какво ще се случи

Ако искате да ускорите процеса по лечение, препоръчваме ви да носите чорапи, които са изработени от естествени материали. Памучните материи са най-подходящи.

Съществуват още не малко рецепти с чесън, които ще ви избавят от неприятните гъбички по ноктите на ръцете и краката. Тази е най-лесна за прилагане и резултатите от нея са това, което очаквате – край на нихомикозата за една седмица!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес