Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приемайте тази подправка на празен стомах и ще забравите за паразитите

14 март 2022, 16:45 часа

Една подправка има способността да пречиства стомашно-чревния тракт от паразити.

Диетологът и натуропат Юлия Шарова разкри коя е тя.

Експертът препоръчва дъвченето на сушени зърна карамфили на празен стомах. Това помага на тялото да се пребори с паразитите. Освен това този метод намалява киселинността в стомаха и освежава дъха.

Един симптом предупреждава имате ли паразити в организма

Натуропатът препоръчва сдъвкването на 3-4 зрънца карамфил на празен стомах. Дъвчете зрънцата до състояние на каша и едва след това преглътнете.

Специалистът пояснява, че в тялото на всеки човек живеят паразити.

Подправката карамфил помага много в случая, тъй като съдейства за изхвърлянето на тези микроорганизми от тялото ни в начален етап на тяхното развитие.

Отстранете паразитите от тялото с този чай

Шарова допълва, че смес от сушени зърна карамфил и мляко ще предпази децата от натрупване на слуз в организма. За целта е необходимо да смелите няколко зрънца на прах, след което да ги добавите към млечните продукти преди консумацията им.

Именно млечните продукти насърчават натрупване на слуз в тялото. Слузта е отлична среда за размножаване на вируси, гъбички и бактерии.

Например, през лятото децата често консумират сладолед. Тогава в тялото им се натрупва слуз. През есента възникват благоприятни условия за нейното отделяне чрез секрети от носа и гърлото.

10 симптома, които издават, че в тялото ви има паразити

Но този негативен ефект от консумацията на млечни продукти може да се неутрализира с помощта на подправката карамфил. Просто добавете няколко щипки от нея към млечните продукти преди да ги консумирате и много скоро ще се убедите в нейната ефективност.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да се използва за самодиагностика и самолечение! Ако имате специфичен здравословен проблем, консултирайте се със съответния специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес