Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правете това лесно упражнение всеки ден, за да се отървете от излишните килограми и разширени вени

05 юли 2022, 06:55 часа

Ако имате целулит, отоци в краката или страдате от разширени вени, има лесно решение как да се сбогуваме с тях. В следствие на стрес или забързано ежедневие, тези неща са все по-често срещани и доста неприятни. Освен физически дискомфорт, допринасят и за натрупани излишни килограми в следствие на задържана течност и лимфа. Решението на всичко това е повдигането на крака върху стена или известно като поза "полусвещ".

Ето как да я направите: Застанете седнали с лице към стената и повдигнете краката си. Седалището и краката трябва да са в контакт със стената, а кръстът да е максимално опрян в нея. За по-голямо удобство разперете ръце в страни и задръжте позата възможно най-дълго. За най-голям ефект се препоръчва да се прави това упражнение всеки ден по 10-15мин.

В резултат на него има множество ползи:

- намаляване на болките в гърба

- подобряване на състоянието на кожата и косата

- премахва излишните килограми и задържани течности

- отпускане на мускулите и гръбначния стълб

- подобрява храносмилането, засилва метаболизма и др.

Ако искате да намалите талията, легнете по гръб и изпълнявайте това упражнение ежедневно. Това увеличава притока на кръв към органите, като по този начин възстановява функциите им, ускорява метаболитните процеси и позволява на тялото да се отърве от токсините. В следствие, мазнините престават да отделят свободни радикали.

Упражнението е особено полезно и за тези, които страдат от разширени вени. В този случай венозната система претоварва и в тъканите се натрупва много течност. Ако краката са повдигнати, разнасянето на венозна кръв ще се подобри.

Направете си експеримент.

Претегляйте се всяка сутрин и вечер в продължение на седмица. Ако разликата в килограмите ви от двете тегления е драстична, то това означава, че имате задържане на течности. Този проблем може да бъде премахнат с това обикновено упражнение и движение през деня, а не с изтощителни и тежки диети.

ВАЖНО! Това не е медицински съвет. При наличие на здравословни проблеми се консултирайте предварително с медицинско лице.

Никол Караиванова
Никол Караиванова Отговорен редактор
Новините днес