Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ползите от лайката

16 ноември 2020, 18:43 часа

Лайката е възможност не само за бъдещите майки, но и за всички хора. Аптечната лайка съдържа значително количество хранителни вещества.
Често се използва за профилактика на заболявания. Този цвят се използва както външно, така и вътрешно.

Лайката е способна да реши много проблеми:

1. Облекчава симптоми на гадене;

2. Облекчава здравословното състояние при мигрена;

3. Помага срещу депресивни състояния и негативни емоции;

4. Преодолява прекомерното отделяне на газове;

5. Осигурява бактерицидни и противовъзпалителни ефекти.

6. Много хора използват лайка за лечение на рани. Тя съдържа още калций и магнезий. При заболявания на гениталиите, също е препоръчително е да се правят бани с отвара от лайка. Тя е полезна билка и при заболяване на дихателните пътища. С нея може да правите гаргара на гърлото.

Лайка по време на бременност - ползи и вреди:

Ползите от лайка при бременност са много, но при правилно приложение - в противен случай може да навреди. Ако добавите лайка към чая, изплакнете косата с инфузията или направите крем от нея, може да сте уверени, че тя подхранва кожата и косата ви.

Някои предупреждения за бъдещи майки:

Ако сте свикнали да пиете чай от лайка, то в никакъв случай не трябва да прекалявате с консумацията му. Препоръчва се прием от една чаша на ден. В противен случай, тонусът на матката може да се покачи. Не бива да се изключва и началото на преждевременно раждане. Имайте предвид, че инфузиите от лайка насърчават производството на естроген, който е често срещана причина за спонтанен аборт.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес