Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Половин глава от този зеленчук е достатъчна, за да забравите за ХРЕМАТА

06 април 2023, 15:15 часа

Всички ние знаем, че запушеният нос е едно от най-неприятните явления. Освен, че изпитваме силен дискомфорт, но и не успяваме да се наспим пълноценно.

Сезонът в момента предразполага към настинки и запушен нос. Ако и вие страдате от това, спрете да купувате капките от аптеката, защото тяхното действие е за кратко. Промивките с морска вода също не се оказват най-ефективното средство.

Днес ще ви разкажем за един народен метод за отпушването на носа. Единственото, от което се нуждаете, е половин глава лук. Този зеленчук е напълно достатъчен, за да се избавите от неразположението и да се наспите добре.

Запушен нос без хрема - причини, симптоми и лечение

Предупреждаваме ви, че миризмата в спалното помещение никак няма да ви се понрави на сутринта, но пък в крайна сметка е по-важно как се чувствате вие и дали на сутринта сте свежи и отпочинали. А що се отнася до следите от лук, то може лесно да ги заличите, като отворите широко прозорците и проветрите за час-два.

Сега нека се върнем към същината на днешната статия, а именно как точно да процедирате с половината глава лук.

Почистете я добре, така че да липсват обелки. Поставете я в близост до леглото и се настанете удобно в него. Веднага ще усетите как носът ви започва да се отпушва, а нормалното дишане съвсем не е мираж. На сутринта ще се чувствате наспали се и готови за новия ден и всички онези предизвикателства, които той ви е подготвил.

Предупреждаваме ви, че статията има информативна цел. Не замества консултацията с лекар.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес