Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Назоваха 7 подправки, които предотвратяват рак на стомаха

03 ноември 2021, 16:41 часа

Според водещи диетолози изброените по-долу подправки също могат да ускорят възстановяването на хората, които страдат от рак.

Диетолозите са убедени, че някои хранителни продукти могат да намалят риска от заболявания на червата. Назоваха 7 подправки, които са способни да предотвратят появата на рак на стомаха или ускоряват възстановяването на хората, страдащи от рак.

1. Джинджифил

Азиатският кореноплоден зеленчук помага при лечението на рак на стомаха. Можете да ядете този продукт под всякаква форма: сушен, пресен, смлян и други. Качествата на джинджифила са известни от векове. Той е идеалаен за поддържане на имунитета.

2. Розмарин

Пикантната подправка се препоръчва за тези, които са започнали бързо да губят килограми и апетит. Диетолозите съветват да използвате розмарина в съчетание с черен чай - този коктейл ще успокои стомаха.

3. Куркума

Корените на куркумата имат антиоксидантни свойства. Добавяйки подправки към ястията, можете да се предпазите от развитието на рак. Освен всичко друго, куркумата съдържа противовъзпалителни свойства.

4. Червен пипер

Една люта подправка е в състояние да приведе процеса на храносмилане в пълен ред. Тази подправка също съдържа вещество, което може да намали болката. Все пак, трябва да внимавате с тази подправка – тя причинява изгаряния при контакт с кожата.

5. Чесън

Според редица диетолози този зеленчук има невероятно количество полезни свойства. Ако често консумирате чесън, можете да избегнете рак на стомашно-чревния тракт, както и рак на гърдата. Основното предимство на чесъна е способността му да елиминира инфекциозните бактерии. Той е изключително нужен и за изграждане на стабилен имумитет.

6. Мента

Ментата има способността да облекчи спазмите, диарията и други разстройства на храносмилателния тракт. Ментата трябва да се пие дори при хранително отравяне. Отварата от мента се препоръчва да се консумира вместо чай от пациенти с онкологични заболявания на стомашно-чревния тракт - подобрява изтичането на жлъчката.

7. Лайка

Лайка, сварена във вряща вода, ще помогне за отпускане на червата, което означава, че ще облекчи спазмите. Също така се препоръчва да плакнете устата си, за да избегнете последствията от химиотерапията. Освен това, лайката подобрява съня и има успокояващ ефект.

Всички тези билки са непрекъснато около нас и дори не им обръщаме внимание, а в действителност са изключително ценни.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес