Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрата напитка за детокс на белите дробове на пушачи

15 юни 2021, 16:45 часа

Тази напитка за детоксикация на белите дробове е идеална за пушачи.

Не е тайна, че пушенето убива. И не само самите пушачи, но и тези, в които пушат. Животът в гъсто населен град изостря проблема - трябва да вдишваме отработени газове и емисии на вредни индустрии.

Често нашата собствена филтрираща система не може да се справи с количеството вредни вещества, постъпващи в тялото.

Нуждаем се от допълнителна защита, която могат да осигурят само естествени и здравословни храни като джинджифил, лук и куркума.

Джинджифилът помага за премахването на излишната слуз, която се натрупва в белите дробове. Яденето на богат на антиоксиданти лук предотвратява рака. Куркумата се използва от векове за лечение на десетки здравословни проблеми.

Направете уникална детокс напитка с тези съставки. Ето как да го приготвите:  

1 голяма глава лук;

2,5 супени лъжици куркума;

50 г корен от джинджифил;

1 литър вода;

350 g естествен подсладител (можете да използвате кленов сироп, мед или екстракт от стевия).

1. Добавете естествен подсладител и куркума към водата и оставете всичко да заври.

2. Нарежете лука и джинджифила на кубчета и ги хвърлете във вряща вода. Оставете всичко да къкри на умерен огън, докато половината от течността заври.

Прецедете получения бульон през сито, оставете го да се охлади до стайна температура и изсипете в стъклен съд. Съхранявайте бульона в хладилника.

Пийте тази лечебна напитка всеки ден, една супена лъжица - сутрин и няколко часа след вечеря.

През седмицата ще усетите, че дишате много по-лесно. Тази напитка е идеална за хора, които са се отказали от пушенето и искат да неутрализират щетите, причинени от цигарения дим.

Консумирайте този бульон възможно най-дълго и ще възстановите напълно белодробната функция, както и ще укрепите отслабената имунна система.

Не чакайте по-късно - направете тази напитка днес. Дайте си шанс да бъдете здрав човек.

Имунната система и белият дроб са сложен вътрешен механизъм, който изисква много ресурси. И само употребата на джинджифил, чесън, куркума и лимон няма да му помогнат сериозно. Стимулирайте защитните сили на организма и активирайте клетките за борба с цял набор от мерки, които включват правилно хранене, добър сън и ежедневие, липса на сериозни и постоянни стресови ситуации, правилния режим на физически активност и престой на чист въздух.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес