Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекари: Това са 3-те най-добри напитки за здравето, пийте ги всеки ден

02 март 2023, 11:32 часа

За да се чувства добре, човек трябва да поддържа водния си баланс всеки ден, но не всички напитки са полезни за тялото. Лекари разкриха кои от тях са незаменими.

Кои са 3-те най-полезни напитки

Вода

На първо място е водата. Тя е в състояние да разтвори част от токсините, които човешкото тяло произвежда, пише изданието Healthline.

Зелен чай

Втората напитка, сходна по свойства с водата, е слабият зелен чай. Но силният чай и кафето имат диуретичен ефект. Следователно, колкото по-висока е дозата на тези напитки в диетата, толкова повече вода трябва да пиете, за да компенсирате загубата на течности.

Учени: Тези храни и напитки забавят стареенето на мозъка и предпазват от деменция

Какао

Всъщност какаото е много полезен продукт. Но за да извлечете максимална полза от него трябва да го приготвите ограничено количество захар. Лекарите подчертават, че разтворимото какао не носи ползи за здравето и съдържа много високо количество въглехидрати.

Диетолозите не препоръчват консумацията на прясно изцедени сокове и газирана сода. Във 100 мл от тях се съдържат 12 грама въглехидрати, което се равнява на четири супени лъжици захар. „Това води до преяждане, повишава нивото на глюкозата в кръвта. Тези калории трябва да бъдат изразходени под формата на енергия“, заключават експертите.

Храните и напитките, които са задължителни за хората над 50 години

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества балансираното хранене!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес