Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Всички мислят тази сладка напитка за вредна, но тя предпазва от кръвни съсиреци

09 март 2023, 16:35 часа

Една напитка, която всички считаме за вредна, се оказва изключително полезна за предотвратяване появата на кръвни съсиреци, според руския диетолог и ендокринолог д-р Елена Сюракпина.

Сладката напитка, която предпазва от кръвни съсиреци

"За да се отървете от токсините и да укрепите тялото, изобщо не е задължително да пиете билкови отвари и тинктури. С някои заболявания може да справи една сладка напитка, която обикновено се счита за вредна заради съдържанието на захар в нея. Обикновеният компот, който опитните домакини  приготвят с много старание за зимата, може да се справи с това", споделя д-р Елена Сюракшина.

Лекар: Тези мазни храни намаляват риска от кръвни съсиреци

Редовната консумация на компот има положителен ефект върху състоянието на стомашно-чревния тракт. Тази напитка стимулира процеса на детоксикация, според специалиста.

В допълнение, компотът може да играе ролята на леко слабително. Компотът на базата на сушени плодове помага за нежно почистване на червата и предотвратява запек.

Според диетолога, ако добавите сушени кайсии към напитката, това също ще бъде полезно за сърдечно-съдовата система. Компотът, най-вече този от сушени плодове, влияе благоприятно на състоянието на кръвоносните съдове, като намалява риска от образуване на кръвни съсиреци, споделя диетологът.

Тези храни водят до стесняване на артериите и кръвни съсиреци

Важно: Статията е единствено с информативна цел! Предоставената в нея информация не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес